tisdag 10 november 2020

Tisdag 10/11 teknik och naturkunskap

 

Fruktstund på golvet medan vi lyssnar på några sånger från cd-spelaren. Det är om elefanten, tinge linge tåget går, också bygger vi fram några tågvagnar i en lång rad. Sedan bygger barnen lite fritt och sjunger några sånger. 

Sedan sjunger vi även från den mjuka sångtärningen. Det blir den mjuka lammet, björnen och  spindeln. 

Några djur som barnen har i den fria leken sjunger vi också om. Barnen övar antal, takk, färger och storlekar osv. 

Barnen som är ute har en fruktstund. Sedan räknar de in varandra och övar matematik då de ser vilka som är på förskolan och hemma. 
Därefter sjunger och övar barnen på vår sång om vinden. Projektboken berättas det ur också, och vi kommer in på kläder och vilka kläder man har på hösten. Man behöver byxor, jacka och mössa osv. Så förslag på aktivitet blir att sätta upp ett klädstreck. 



Barnen påbörjade klädstreck. Alla vill hjälpa till.  

Barnen cyklar en sväng innan det är tid för lunch. 

Barnen som har varit ute leker en stund vid kuben. Det är dinosaurierna som badar, de är likadana. 
Barnen får bygga- och konstruerar mot väggen. Vi sätt upp plattorna på väggen istället för ha dem liggandes. Barnen verkar tycka det är intressant och bygger och trycker hårt. 

Panerad fisk, potatis, sås och grönsaker. Någon kommer på att man kan hålla fisk biten i handen. Precis innan maten låter ett förfärligt ljud, det är BRANDÖVNING. Så alla 10barn  går ut till vår plats på presenningen. Det var något som hade blivit fel i köket. Ganska bra att öva om det hade blivit på riktigt. För då kommer ju brandmännen med sin brandbil. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar