fredag 20 november 2020

Fredag 20/11 Fredagssamling- BARNKONVENTIONENSDAG!


Dagligen övar barnen  på att klä på sig. Med visuella bilder får man lite hjälp med detta. Vi tar det i turordning först strumpor, byxor,  kofta, jacka, mössa och skor. 
Ibland kan det uppfattas stimmigt i hallen, så då är det bra att få extra tid inne på avd. 
Så bra det går. Allt kommer på, redo för utgång. 

Barnen bakar saftiga goda kakor, men bara på lotsas kan man smaka på dem. 
Vad är detta? Bajs? Säger en pojke. Det är ju geggamojan. 

Barnen sitter redo inför fredags samling. 
Vi inleder i vanlig ordning med sångerna " Hej allihop och gårdssången. 
Barnen har fått brev idag igen. GÅRDSTOMTÉN vill föra fram om barnens olika rättigheter. Att alla barn ska få känna sig betydelsefulla, känna trygghet och få ha det bra.
Kommer även in på kompisskap och det spelas då upp en kompissång, som barnen försöker sjunga med. Igelkotten och Kaninen blir en visuellt hjälpmedel och hjälper barnen att tydliggöra kompisskap mm. 
Gårdstomten har med en väska med olika saker. Barnen får förslag på  att man kan göra egna kompisarmband. En del barn går och sätter sig för att trä olika kompisarmband. 


De yngre barnen väljer istället att sjunga och spela en del sånger vid marimban. Någon dansar och sjunger bredvid. Det blir om imse vimse spindel och blinka lilla stjärna. Andra barn väljer att åka rutschkana. 
Barnen vill visa Igelkotten och Kaninen att man kan sitta i kärran. Vi cyklar tillsammans, de får vara med en sväng runt gården. Många intryck tillsammans med Igelkotten och Kaninen, flera barn vill visa dem cyklarna och leka med dem. Alla verkar bli förtjusta i Igelkotten och Kaninen. Det är ju ingens utan dessa tillhör förskolan. Något som var svårt att förstå av somliga. Vi har dem tillsammans och turas om att ha dem. 
Barnen har både igelkotten och kaninen vid uteleken. De blir körda i vagnen. Alla vill ta hand om dem. Precis som vi ska tänka på, ta vara på varandra och leka och lära av varandra. 
Veckans hjälpreda har veckans sista uppdrag. Bra att få hjälp av en kamrat. Inte helt lätt att köra med vagnen. Barnen samarbetar, en kör fram och en puttar där bak. Så det går smidigt med vagnen längst korridoren. 
Idag har barnen ätit pastagratäng med grönsaker, bla oliver som är väldigt omtyckt. 

På måndag kommer en ny pojke att börja på avd. Så vi fortsätter med inskolningar. VI VILL OCKSÅ PÅMINNA OM ATT NÄSTA FREDAG 27/11 ÄR FÖRSKOLAN STÄNGD. 


NU ÖNSKAR VI PÅ FJÄRILEN EN TREVLIG HELG! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar