torsdag 26 november 2020

Torsdag 26/11 Barnens delaktighet och inflytande

 

Lustfylld och enkel matematik då vi hjälps åt att parkera bilarna i garaget. Vi räknar, ser siffersymbol då vi leker vid bil hörnan. Alla bilarna parkeras på resp siffersymbol som blir parkeringsplats till varje bil.  
Tillsammans bakar vi och sjunger några passande sånger som bla " en liten båt" 
Barnen är mycket aktiva vid sandlådan.  Det bakas fina fasta kakor. Någon lastar sand i lastbilen osv. Barnen gör sandkakor vid ett mini bord, då vi har vänt på en lådan. Någon står vid de höga sandbordet och bakar kakor ståendes. 

Barngruppen delas vid utevistelsen, några vill vara med på samlingen. Båda grupperna får frukt. Gruppen som har samling får öva sången om vinden dvs "Hej vind" med hjälp av lär plattan. Några sjunger med i refrängen. 
Barnen får hjälp med att berätta lite från projektboken. MEMMO är arg på MYSEN  som tappar draken. Plötsligt är Mysen borta. Har han blivit tagen av vinden? Var är Mysen? MEMMO letar och letar men hans rop fångas av vinden. Han hittar inte Mysen. Han hör ett prassel i buskarna, det var en igelkott. Tillsammans läser och berättar vi vidare i boken. Vi kommer in på väderlek då det är mörka bilder i boken. Mörk höstdag. Hur är vädret här hos oss? Är solen här? Nä, den har gömt sig bakom molnen. Det är grått. Osv. MEMMO hittar sin vän Mysen bakom stenen. Vi gör det hela visuellt med hjälp av rekvisita. På brickan har vi Mysen och MEMMO som kaplar-dockor, en sten, nyponkvist och massa löv som det är på hösten. 

Barnens egna val på aktiviteter innan maten. Några leker och kör med tåget på färdiggjord tågbana. Tinge linge tåget går....sjunger  vi medan tåget åker upp för backen. Barnen kopplar på många tågvagnar och det blir ett långt tåg som kör runt banan. 
Någon övar mer på väderlek med hjälp av visuella bilder. Tillsammans räknar vi bilderna. Berättar om olika väderlek dvs snö, regn, åska, sol och moln. Det är grått i dag dvs molnigt. 

Några väljer pussel  med olika fordon.  Övar teknik, fingermotorik, benämna olika fordon och lära sig hur dem ser ut osv. Någon annan tittar på olika djur. Anka, utropas det, då en anka syns från boken.

Det är bulle, som barnen säger till denna favoriträtt. Dvs köttbullar, potatismos, sås och grönsaker. Mmm, skålen med köttbullarna tar snabbt slut. 

Nu är barnens förskole vecka avslutad. Imorgon fredag är det Stängt på  förskolan. Vi önskar er en trevlig lång helg och en fin 1:a advent. Vi ses på måndag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar