onsdag 4 november 2020

Onsdag 4/11 Skapande och rörelse

 

Samling på en annan plats idag då vi har gubbar som sätter upp brandlarmskabel. Så det blir fruktstund, sedan räknar vi in varandra,  9stycken är vi idag. 
Barnen får veta hur man kan höstskapa med olika löv. Man kan ta färdiga löv mallar och fylla i med färg, sedan kan man sätta riktiga löv under pappret och dra med kritan. Då kommer ett synligt och färgglatt löv fram. Blev riktigt fint! Vissa har brickor som underlägg andra tar det hårda kartong underlägget. 

Vår nya kompis blev mycket förtjust i rutschkanan och åker upprepande gånger. Med stor förtjusning då det går fort ner från rutschkanan. 
Barnen skapar fint med krita på papper och färdiga löv mallar. 

Höst skapande ute på gräset på ett staffli. Barnen får fylla i med färg av krita från två olika lövmotiv. Det blir i höstfärgerna grönt, brunt, orange och rött. Några löv får mycket färg medan andra får lite mindre färg. Vi sätter namn på alla alster, för att sedan sätta upp detta på reflektionsväggen på avd. 


Några barn spelar fritt  på marimban innan det är dags för att gå in. 

Barnen får använda lär plattan innan maten. Tillsammans sjunger vi sångerna om fem små apor, hjulen på bussen osv. Mycket matematik då aporna i sängen minskas, vi räknar och visar upp med fingrarna. Det blir tydligt då barnen ser  detta visuellt med lär plattan. 

Cowboysoppa med bulle och creme fraiche. Mmm ganska gott! Gott att doppa mackan i soppan. Dock är det någon av barnen som tycker att man kan bre bullen med soppan. Alla sätt är bra. Vi pratar sedan bla om vad vi har för motiv på kläderna, och att vi måste ha haklapp på för idag är det soppa. En flicka, säger att hon har lejon på sin tröja osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar