fredag 6 november 2020

Fredag 6/11 Fredagssamling



Barnen hör signalen och det är dags för Fredagssamĺing. Alla barn går igenom portalen, och sätter sig vid stockarna. 

Avdelningen Fjärilen öppnar brevlådan. Jovisst, ligger det ett brev. Gårdstomten har lämnat in en låda. Var är den? Kan ni se den? Ett av de äldre barnen hittar lådan. Barnen får sedan  ledtråd om vad det kan vara i lådan. Att det finns något som är bra att ha när man skriver ord, och meningar sedan när man går i skolan. Vad kan  det vara? Det börjar på bbbbooookkksss. BOKSTÄVER,  ropas det ut. 

Det är fina stora bokstäver, 10 st och det blir ett ord. Det blir fllloodd, Flodillern. 

Barnen får även bokstäver som man kan lägga som en orm, så man kan öva på bokstäver ute. Under samlingen övar alla barn på bokstäver, bokstäver som visas upp med TAKK, antal bokstäver, färger mm.  


Barnen övar på bokstäver med hjälp av de olika bokstäverna, det blir en fin bokstavs-orm. Det är A,B,C,D....
Sedan leker barnen en stund innan det är tid att gå in, och göra sig klar för lunchen. 
Fredagssamling,  gårdstomten har lämnat lite bokstäver till barnen som vi kan ha ute. Vi sätter upp dem vid trädet där vi alltid är samlade. Med budskapet VI PÅ FLODILLERN. 
Rörelsesånger med hjälp av lärplattan i en liten grupp. Här har vi en kompis som tar ledarrollen och uppmanar sina kompisar. Han säger, vi ska stå upp det är huvud, axlar, knä och tår. 


Grönsaksgratäng med mycket linser och kryddor, även grönsaksfat som vanligt. Barnen har ätit bra så det verkar ha varit gott. 

TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar