torsdag 1 september 2022

Torsdag 1/9 Inskolning fortsätter

 


Mycket aktivitet med lustfyllda bak vid sandlådan. Fantasin flödar då det är mycket som ska bakas och lagas idag. Det blir både bröd, sk  brödtårta, ljusa och mörka bröd.  Det blir strössel, socker och kryddor. Det bjuds mycket gärna till varandra. En liten drink med päron och  apelsin smak blir det också. 
Barnen sätter två ljus i en glasstårta. Så tjusigt. 

Någon kompis visar upp sina kunskaper inom matematik då  geometriska figurer hittas på en mjuk tärning. Tärningen kastas upprepande gånger och då talas det noga om vad som kommer upp. En kompis säger, kvadrat och sedan rektangel. Javisst, det stämmer tillsammans räknar vi hörnorna. När stjärna kommer upp sjunger några sången blinka lilla stjärna. 
Lite bygg-och konstruktion vill några  utmana sig med. Det är klossar med olika  färger och olika storlekar . Någon koncentrerar sig på att spruta med vatten på alla tornen. Med hjälp av en tjock pinne  blir det en sk "sputande fontän",  som någon säger och visar upp. 

Barnen tog en liten fruktstund på mattan i dag istället då många var  mycket aktivt med sandleken  vid sandlådan.   

Spenatsoppa med crème fräsch och mjölk och smörgåsar. Nja, enstaka barn har ätit mycket. Tillbehören var bäst, märktes tydligt. 

Vi önskar er alla en trevlig långhelg. På grund av VU-dag imorgon och då är förskolan stängd.  
Ses på måndag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar