tisdag 20 september 2022

Tisdag 20/9 Barnens delaktighet och inflytande

 

Barnen har bestämt sig för att ha en supergod fika i sandlådan. Det förbereds te i kannan. En kaka förbereds som ska bli perfekt för teet. Det är bland annat en glasstårta med massa kanel som har bakats ihop och serveras. 

Kakan är nu färdig och den skärs och läggs upp på små blåa tallrikar. Gott säger barnen. Det är en chokladkaka.

Gatukritorna tar ut och barnen börjar använda sin kreativitet och fantasi till att rita många olika figurer. 

Efter fikan berättar en kompis att kakan inte var tillräckligt. Det behövdes en stor tårta. Barnen tog varsin spade och började fylla formen. Man fick platta till den med spaden för att den skulle bli rund och go. Ljusen fick bli två stora dinosaurier.


En kompis hade hittat många olika djur som låg ute på gården, kompisen hämtade en hink för att förvara djuren någonstans. När alla djuren hade hittats så räknade det. Det fanns 1,2 älgar , 1 panda och 1ko. Hur många är det totalt? Jo 4 säger kompisen.

Sen var det dags för lite samling. Samlingsmattan sattes ut och alla barnen satte sig ner. Först var det dags för frukt. Idag bjöds det på päron. 

Barnen började med Hej alla sången innan det var dags för önskelåtar men hjälp av bildstödskartan. Där barnen fick välja varsin låt.

När barnen valde blinka lilla stjärna så berättade dem om alla de olika stjärna som finns på mattan. Att det finns olika färger och olika storlekar på stjärnorna.

En kompis visade och berättade att blomman som hittats heter smörblomma. Det är gul och liten. 
 

Under samlingen började barnen prata om stenar, så vad är inte bättre än att gå på sten jakt. Barnen tog hinkar och vandrade runt för att hitta olika slags stenar. Stenarna ska sedan användas ute vid sovloftet nät det är dags för ateljé.

Barnen har  ätit fiskgryta med ris och grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar