onsdag 14 september 2022

Onsdag 14/9 Utelekens betydelse

Hej, vi vill påminna alla vårdnadshavare om vårdnadshavarmötet den 20/9 kl 17:00-18:30. Viktigt att ni meddelar oss om ni kan närvara eller inte. Senast på fredag  behöver vi få veta om det. 


Idag har barnen fokuserat på att bygga och konstruera med sand. Det behövdes en mega stor form som sedan skulle fyllas med mycket mycket sand sa  barnen. Barnen berättade att det var en mega stor kaka.

Det fylldes på med mer och mer sand. En liten gul traktor tar upp mjölk och mjöl. Man måste ha lite sk mjölpulver som någon sa. 

Och så blev det ännu en kaka, men kakan förvandlades till ett mega torn istället när alla var mätta av den första kakan.

Cyklarna var ute, två kompisar körde cyklarna bredvid varandra och sedan satte dem sig upp på cyklarna. Barnen räknade 1,2 och 3 för att sedan köra samtidigt in i sandlådan. Detta gjordes om och om igen. Det blev ett härligt ljud och härlig känsla. 

Titta en muffinsform sa barnen, det är dags för sk "mega muffins" säger,  kompisarna. Barnen hittar en stor lila form som är till muffinsar. Den fylls med sand och ännu mer sand. Tills det blir en stor många  muffins. Det bjuds flitigt. Fantastisk goda! 


Vid bordet får alla kompisarna smaka på den mega stora muffinen.

Här cyklar kompisarna vidare och upptäcker hela gården från cyklarna.

Alla barn har rätt till vila. Dem yngsta barnen behöver en liten extra powernap på 15min så att energin fylls på men även så att man är redo för alla förskolans rutiner.
Barnen övar på klättermotoriken när det är dags att åka rutschkanan.


En kompis hjälper gärna till att förbereda madrasser ute vid sovloftet. Snart hjälper alla barnen till, alla tar en madrass och lägger den sedan på trädäcket.

Under rutschkanan förbereds det ännu mer kakor, det har blivit en liten kiosk.

Veckans hjälpreda får hämta dagens mat som idag är inget mindre än smarriga köttbullar med kokt potatis och brunsås. Till maten får barnen även broccoli, morot, gurka och massor av rödbeta.

Uppevilan inleds med spel, där barnen bland annat kan öva på färger och matematik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar