onsdag 7 september 2022

Onsdag 7/9 utelek

 

Idag har sandlådan varit intressant.  Barnen tog fram olika hinkar, spadar och alla sorters bilar. Barnen fyllde bilarna med sand för att sedan köra iväg och hälla ut. Bilarna jobbade sa barnen.
Kompisarna hittade en stor mygga. Många kompisar trodde det var en stor spindel först. En kompis sa att den var läskig men andra kompisarna berättade att det inte var farligt.

Sen var det dags för lite samling. Det bjöds på frukt, barnen kunde välja mellan banan, äpple eller päron idag. Barnen tyckte att banan var godast idag.
När all frukt låg i magarna så började barnen med Hej alla sången. Sång påsen togs fram, barnen fick i tur och ordning ta ut innehållet från sång påsen. Vad kunde det vara? Jo, en krokodil. Då var det dags för krokodilen i bilen sången.
En annan kompis tog ut en liten groda och vad är inte bättre en små grodorna sången. Barnen viftade med öronen och svansen och hoppade runt som grodor gör.
Nästa sist kom det en kanin ut från påsen, det blev såklart jag är en vanlig kanin sången. Där viftade barnen också med sina långa långa öron. Precis som en kanin brukar göra.
Här använder en kompis TAKK, där kompisen visar katt med händerna. Sista nallen var en liten katt. Barnen önskade lille katt sången. 


Innan maten använde några kompisar av de visuella bilderna för programmering. Det blir en dans och rörelseprogrammering. Siffran 4 övas som siffersymbolen och hur många gånger då man gör rörelsen 4 gånger. En kompis drar fram bilder på olika rörelser bl.a. klappa händerna, vicka på rumpan och hoppa som en groda. Barnen tar för sig och visar upp sin egen variant på rörelse programmering. Det lopas runt och görs upprepande gånger.
Veckans hjälpreda fick i uppdrag att hämta dagens mat från köket.

Idag blev det kyckling gryta med ris och grönsaker. Grönsakerna var rödbeta, morötter och en blandning utav majs, paprika och ärtor. Specialkost blev det grönsaksgryta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar