fredag 9 september 2022

Fredag 9/9 Vattenlek på utevistelsen

 

Direkt efter frukosten övar barnen med att försöka ta på sig regnkläderna. Barnen övar på att det är bäst att börja med byxorna, jacka, väst och sist stövlarna. De äldsta barnen tar tag i att försöka att sätta på sig då de sitter på golvet. När en liten grupp är klar så kan man gå ut för att se om det finns några vattenpölar. 

Lyckan blir stor då det upptäcks vattenpölar, den är en liten vattenpöl och en stor  vattenpöl. Barnen  får förslag om att man kan samla vatten i olika behållare. Man kan använda spadar, slevar och andra redskap. 
En tratt hittas också, den har hål i sig så det blir en härlig skvalande stråle med massa vatten. Det blir en lustfylld stund med mycket lek, plask och rörelse i vatten. Många barn utforskar vattenpölarna med hela kroppen. Barnen hoppar, plaskar med händerna, öser och tar upp vatten. Det blir en språkande med hjälp av passande sånger  om vatten. Dripp dropp, dripp dropp...., Petronella i från plaskeby osv.  

Vad ska du laga? En glass ska det bli, berättar en kompis. 

Barnen lagar kakor, tårtor och glassar. Det är en sk "geggamojja kaka"som barnen för fram. Det blandas mycket omsorgsfullt och fylls på med sand och vatten till en bra massa. 
Kakan är jättefin.  Men det blev tungt med massa geggamojja. Måste ha hjälpa att förflytta den. 

Barnen leker lite fria lekar innan maten. Sedan sjunger barn och vuxna "plocka undansången" och plockar undan lite leksaker som har används. 
Dagens lunch hämtas.  Det är vegetariska schnitzlar, potatis,sås och grönsaker.

Hembrev har kommit ut på hyllorna. 
Trevlig helg önskar vi er alla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar