måndag 12 september 2022

Måndag 12/9 Utevistelse med motoriskträning

 

Idag började dagen ute, barnen intresserade sig ut av mycket balansgång på gården. Det var bland annat balansgång vid de stora trästockarna.  

Därefter tyckte barnen att det hade varit roligt att balansera om och om igen runt rutschkanan. Några kompisar klarade att gå själv medans andra ville hålla handen. Det gick superbra för alla kompisarna.

Medan kompisarna balanserade runt om rutschkanan passade några kompisar på att träna på klättermotoriken, klättra upp för trapporna och åka ner för rutschkanan.


Efter mycket balansering och motorik så var det dags för lite samling.  Barnen började med lite frukt för att få energi till att sjunga många sånger. 

Barnen sjöng Hej Alla sången och sedan togs det fram en sånglåda, där inne fanns gräs, en ko, en kanin, en apa och ett lamm.

Hur många djur fanns i lådan? Barnen hjälps åt att räkna djuren som vilar på gräset. Det finns 1,2,3 och 4 st djur. Alla läggs tillbaka i lådan och så räknar barnen hur många djur som är kvar efter att 1 djur gått tillbaka in till lådan.


Efter samlingen blev det fri lek ute på gården, barnen tar fram sandlelsaker och börjar laga lite mat med alla redakap som finns framme. Man kan blanda sanden,det finns ljus och mörk sand berättar barnen. Det görs en stor kaka som delas upp med hjälp av en kniv, då flera barn vill smaka kakan. 


Cyklarna är ute och alla barnen passar på att öva på att använda cykelpedalerna, det går bättre och bättre men ibland så vill man ha en cykel utan pedaler. Då är det bara att sparka iväg med benen och så åker man snabbt iväg.


I fjärilens planteringslåda ute på gården hittade några kompisar 5stycken potatis. Dem hade gömt sig långt under jorden.

De fem potatisarna som barnen hittade ska under veckan kokas och sedan får barnen prova sina egen odlade potatisar, potatis med lite salt på. Det kommer bli spännande 
Veckans hjälpreda hämtar dagens mat, som idag är lasagne. Till maten serveras även grönsaker i form av morot, gurka, paprika och rödkål.

Motoriska uppdrag med tärningen. Matematiska språket med motoriska övningar. Barnen övar tärningssymbolen, räkna och göra olika motoriska övningar. Barnen klappar, hoppar och står på ett ben osv. 
Fingermotorik med att öva att bygga tågbana och kopplar vagnarnarna. 


Imorgon tisdag är det avdelningens planeringsdag och då är det  vikarier på avdelningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar