torsdag 8 september 2022

Torsdag 8/9 Upptäcker,utforskar och undersöker förskolegården

Hembrev är snart ute på barnens hyllor. Lite information om barngruppen och personalstyrkan förändringar . 

Innan ute uteleken idag vill barnen prova att sitta med en aktivitet vid de nya bordet vid dockvrån. Barnen tar själv fram papper. Det andra tas fram av pedagogen. Det blir olika färgade kritor från separata askar. Barnen övar färgerna. Och vilken färg syns på de färgade papperna? En röd krita synd inte så bra på ett rött papper till exempel. Därefter går alla barnen ut för att upptäcka, utforska och undersöka förskolegården. Några åker rutschkanan, andra cyklar runt på den asfalterade gången. Några utforskar fordon och vad man kan göra med dessa i sandlådan. Det grävs med skopan från traktorn. Det lastas på sand i olika fordon som körs och lastar ut sand  på en annan del av sandlådan. 

Det blev en liten samling på sovloftet. Det serveras goda äppleklyftot. Därefter blir det upprop och en  inkludering av alla barn och pedagoger som närvarar med hjälp av samlingssången. En språk påse tas fram och det tas upp tre handdockor. Det är i kategorin djur. Det blir papegojan  kaninen och krokodilen.  

Veckans hjälpreda hämtar matvagnen som vanligt. Det är varm tomatsoppa, så man får köra försiktigt ner till avdelningen. Tillbehören till dagens soppa blev creme fräsch, ny bakat bröd och mjölk. Verkar som bröder blev dagens favorit. Mmm, såå gott! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar