fredag 23 september 2022

Fredag 23/9 Utelek och Fredagssamling

 

Lite sandlek en stund innan  Fredags samlingen. Det blir mycket  godsaker. Det blir bland annat glass strut med ljus. Det blir en stor tårta. 
Barnen övar på att baka, leka, fantasi, koncentration, samarbeta då de gör sandkakor. Det delas upp med hjälp av en spade. Det bjuds flitigt till alla. Mmm!! Mycket omtyckt så himla god. 
Riktig fredagskaka. 

Fredagssamĺing inleds  med sång och fruktstund. Det blir tema VATTEN.  VAD TÄNKER BARNEN PÅ NÄR MAN HÖR  VATTEN? Barnen  får lyssna på porlande ljud och blunda då det blir en gemensam kollage i tema kring VATTEN. Barnen säger blandar orden Dricka, is, snö, äpple och regn osv. 


Barnen får lära sig en sång om vatten. Detta förtydligas med hjälp av visuella bilder och TAKK. Tillsammans sjunger alla barn och vuxna och lyfter detta med hjälp av tecken. Tecken blir Vatten, bara och vanligt. 
Så många kakor du har gjort. Ja, det är många. Barnen övar att handskas med sand, banka med spaden och handen och tillslut vända kakan. Det övas matematik då kakorna räknas, det är 1,,2,3 och 4. 
Barnen tar en liten sväng om i grupp då härlig medryckande musik sätts på. Lite Fredagsdans blir det, till flera barns förtjusning. 
Tacos med sojafärs, riven gurka, hackad tomat, sallad och fetaost. Mmm, så gott. Ganska tyst vid måltiden idag. Kanske för att det är så omtyckt. Fredagsmys mat eller hur? Vad ska ni äta i kväll då det är fredagsmys? Köttbullar,  makaroner och massa ketchup, svarar en kamrat. 
Uppe vilan inleder med digitalt meningsskapande då barnen övar på olika djur som projiceras på väggen.  Mycket språkträning då barnen övar på att se vad det är för djur? Vad djuren gör?  hur många djur det är och hur ser dem ut? Osv. 
Vi vill påminna om att ny lapp är uppsatt på dörren. Nästa  VU--dag är den 21/11. Meddela oss om någon behöver omsorg till era barn. 
Nu vill vi önska alla en riktigt fin helg. Litet tips är att det är NATURFESTIVAL PÅ SLOTTSPARKEN under helgen. Kanske litet besök med många naturuppdrag och aktiviteter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar