måndag 19 september 2022

Måndag 19/9 Utelek och ateljé är öppen

 

Köra traktorn ner för kullen är roligt. Traktorn kommer en bra bit ner från den asfalterade sluttningen. 
Vad är detta? Det är choklad glass i massor, berättar en kompis. Vill någon ha? Det är några som vill ha och det läggs upp lite glass i olika behållare. 
Barnen har hittat blommor. Barnen får veta att det bättre att de får vara i fred och växa vidare i våra planteringslådor. Men de är fina och vackra färger. 
Två röda bär har du ju hittat. Tror inte man ska äta dem. Så det slängs i väg ganska snabbt. 

Jag har hittat VÄLDENS MINSTA ÄPPLE!!! TITTA DÅ! Säger en kompis och visar upp för både barn och vuxna. 

Barnen övar också på att ta sig upp och ner vid rutschkanan. Där uppe blev en bra plats att följa två gräsklippare som klipper gräset utanför förskolan. 
Barnen här många kreativa aktiviteter igång. Det övas på att blåsa såpbubblor, blåsa och öva munmotorik. Matematik med att räkna och se hur många bubblor det blir. Hur många är stora, små och mittemellan osv. 
En annan kompis fiskar upp lite kritor från en egen variant på fiskespö. Dock märks det att fiskespöet inte är så bra då den är slapp och inte fångar upp några kritor. Prova måste man ju göra. 

Ateljén öppnas upp igen, precis som innan den är öppen för alla barn måndag och torsdag. 
Nytt material får barnen prova idag. Det är Glue stick Magic. Det är ett vattenbaserat limstift med färg ( en visuell tydlighet då man klistrar med färg) som torkas färglöst på pappret. 
                                   Lite höst alster från bladen och löv från  förskolans gård. 

Ny veckans hjälpreda. Detta upptäcker barnet visuellt på avdelningens entré dörr. Barnet kramar sig själv då hon ser sin bild på dörren. 
Bra mat att öva på att ta upp. I dag övar sk mellan barnen på att ta upp själva. Barnen övar på att maten är varm då det ryker så. Bra att blåsa på maten och börja med grönsakerna. Rödbetorna är den grönsaken som efterfrågas mest av . 

Välkomna på VH- möte imorgon  
kl 17-18.30. Vi ses vid sovloftet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar