onsdag 28 september 2022

Onsdag 28/9 Motorik och rörelse inne och ute

 Frukostmys med rofylld musik och projicering av havets olika djur. Barnen samtalar under frukosten om de olika fiskarna de upptäcker från havet. Det är stora, små och mittemellan stora fiskar. Det är olika mönster och färger som barnen även berättar om. Sköldpaddor ser ut som den flyger säger en kamrat. Men det är som den simmar. 

Barnen övar flera betydelsefulla delar vid utevistelsen som bla fingermotori, fantasi, koncentration, samarbete,  kreativitet och turtagning då barnen leker och laborerar vid vattenpölar. 
Barnen övar matlagning vid Gårďsköket, röra, blanda då en god höstgryta lagas. Det bjuds och läggs upp på fat. 
Barnen märker att detr en jättebra sand i dag. Det blir stora, tjocka, fasta och goda kakor. 
Här är en god friterad fisk med mango och jordgubbar som en kompis ropar ut mycket bestämt. Det görs smakprov och bjuds flitigt. 
Barnen kommer på att man kan mata hästarna med goda äpplen från gården. Mm, verkar uppskattat av hästarna. 

Väldens största kaka bakas ihop av flera kompisar. Det öser upp sand, bankar och alla vill hjälpa till. 
Barnen får förslag på att man kan göra något på den gula skärbrädan. Det blir en stor, god och randig pizza. Kreativiteten flödar vid sandlådan och mycket fingermotorik övas av många barn. 
Barnen går in i smågrupper och det blir en spontan sångstund med hjälp av barnens "vänta in lådan" en språklådan med gosedjur. 
Ikt sånger med hjälp av lärplattan. Det blir sånger från Bolibompa Drakens favorit färg grön. Då hittas några gröna saker vid mattan. Det är en grön bil och en ödla. 
Mot slutet av ikt samlingen  blir det Bamses gympa med olika motoriska övningar. Barnen övar på ta stora steg, hoppa, röra armar och ben. Mot slutet övas även att smyga och krypa. Avslappning på mattan blir det allra sist. 

Veckans hjälpreda tar uppgiften att hämta matvagnen. 
Barnen  övar med att äta och visar varandra att det är bra att ta  med gaffeln och sked. Då blir man inte kladdig om fingrarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar