måndag 26 september 2022

Måndag 26/9 Utelek på gården och ateljé är öppen


Samling vid sovloftet på stjärnmattan.  Det inleder med frukt och sedan samlingssång "Hej Alla". Har ni haft en bra helg? Har någon varit på naturfestivalen? Ja, jag var i skogen berättar en kamrat. Någon har ätit godis mm. Det blir tre  önskesånger från bildstödskartan. Det blir imse vimse spindel, hjulen på bussen och huvud axlar knä och tå. Den sista sången måste man ju stå upp. Och alla barn är med i rörelserna. 
Barnen övar att göra, röra, blanda en smet för att göra en GLASSTÅRTA. 

Det har hittas några gulliga svampar vid sandlådan borta vid bilen. Det ser ut som små spelpjäser. Eller vad tycker ni? Som ett finger kanske? 
Barnen har fått måla sin natur fynd från gården. Det är olika stena i varierande storlekar. Barnen övar på att det är stora stenar, mitt emellan stora stenar och små stenar. Det har även hittas pinnar i olika modeller. Dessa fynd har barnen fått måla på idag. Det målas med varierande färger bla röd, grön, blå, gul och vit. 

Barnen övar begreppet Ut och gå på asfalterade gången. Det blir hela gånge, upp för kullen och ner för kullen. Upprepande gånger övar flera barn på detta. Det blir ett utmärkt tillfälle att öva grovmotorik, balans,  fart, långsamt och försiktigt ner för kullen mm. 
Ett barn vill ha en bok. Jag kan läsa den själv, säger kompisen. Via bokens bilder blir det en sk bildpromenad. En berättelse via bokens olika bilder. Det är Mumintrollet som ska ut på havet, att de måste äta först osv. 
Arbetsbordet kan barnen mecka med att skruva och banka mm. Skruva med en skruvmejsel och med fingrarna.  Det är stora och mindre bitar på bordet så man kan öva fingermotorik mm. 
Barnen ser att alla bilarna behövs plockas undan och flera barn hjälper till att plocka ner bilarna i lådan medans det sjunger plocka undan sången. 
Vegetariska schnitzel med sås,  potatis och grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar