måndag 2 mars 2020

Måndag 2/3 Utelek på gården

 Barnen har varit ute vid de olika lärmiljöerna. Sandlådan görs kakor och dricka i olika behållare. Några spelar även  fotboll med veckans praoelev. Vår praoelev kan turkiska och pratar turkiska med ett barn som har turkiska som modersmål.
 Några cyklar runt gården och övar därför koordination,perception, motorik, teknik då det går snabbt och långsamt när man trampar med  pedalerna osv.
 Språkgrupp med både yngre och äldre barn. Vi läser och berättar utifrån denna boken "Här är jag".
 Boken handlar om Mia som är tre år och snart ska bli 4. Det är det flera barn som är också, visar de antal fingrar. Mia bor i ett gult hus. Vilket färg är det på ditt hus? Några svarar gult och,  lilla säger ett annat barn. I Mias familj är de fem stycken. Hur många är ni i eran familj? Barnen visar med hjälp av fingrarna vi är också fem, säger en flicka. Vi är tre,visar en annan flicka med hjälp av fingrarna fast jag har en hund, då är det fyra. Javisst! Alla har vi olika familjer, någon har husdjur, det får man inte glömma.
 När man fyller år så ska man ha tårta. Det gör Mia i boken.  Barnen för öva på Takk, här gör ett barn tecknet för tårta. Det är med jordgubbe säger barnen.
 Då kommer vi ihåg  att vi hade kalas i fredag för en kompis på avdelningen. Då hade vi ingen tårta, nä det får man ha hemma istället. Det är bättre. Fast vi dukade fint och åt frukt och salta pinnar.
 Därefter undersöker och tittar barnen på hyllorna som har blivit Babbla inspirerat. Sex hyllor med sex olika färger. Vi övar de olika färgerna och nämner resp Babblare.

 Den andra gruppen med flera av de yngre barnen läser boken om " Babbas saker". Sjunger även  några sånger sedan.
 Fri lek innan maten, bla bygg- och konstruktion inne i kuben. Torn som staplas upp efter varandra i en hög stapel, det faller lätt. Det är lika roligt varje gång det rasar.
 Barnen får lära sig att man kan bygga med en stabilare grund med många klossar ihop. Det rasar inte lika lätt.
 Längst med kuben kan man också bygga, lång rad blir det då.
Barnen har ätit currygryta med coscos och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar