fredag 27 mars 2020

Fredag 27/3 fredagsssamling

 Barnens visuella bilder på några ställen på avdelningen om det som är så viktigt just nu. Att man inte pìllar i ansiktet, nyser i armvecket och tvättar sina händer noga.
 Barnen har varit ute och cyklat och kört varandra med släpen.
 Barnen är mycket noga med att följa männens arbete, barnen är så intresserad över traktorn och att den gräver och öser ut jord mm. Barnen  vill att klätterställningen ska komma nu.
Barnen har därför Fredagssamling på ett annat ställe vid stockar och stenar. Barnen får veta att Gårdstomten inte har skrivit något brev utan ringde till oss tidigt i morse. Han ville då att vi alla barn och vuxna skulle få vara med  och sjunga och dansa till PIDDE P.  "Hela Sverige dansar", med Pidde. 
Barnen får följa med detta med hjälp av storbild på husväggen. Mycket sång och rörelseglädje.  Hans budskap att alla ska få dansa och sjunga hur som helst, fast det är jobbiga tider runt omkring oss. Att vi ska vara rädda om varandra och ta vara på glädje och rörelse när som helst. 

 Javisst, blir det mycket glädje med mycket skratt, sång och framförallt RÖRELSEGLÄDJE.

 Barnen får sedan gemensam fruktstund ute vid borden. Bananer är riktigt gott vid en solig plats.

 Barnens nya tvättsång som givetvis övar varje gång vi tvättar oss. Tvätta händerna blir lustfyllt på ett enkelt sätt. Där flera kunskapsområden uppfylls.

Barnen har ätit pastagratäng med mycket ost och kassler. 
Fina byggen innan maten, ser ut som ett höghus.
Efter maten såg de äldsta på SvT play "Emil i Lönneberga" samt "Pippi", kan man ju unna sig denna fina fredagsmys .
TREVLIG HELG!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar