fredag 13 mars 2020

Fredag 13/3 Fredagssamling

 Barnen  har varit ute under förmiddagen. Några barn ville gå  med till soprummet för att slänga kartonger. Här hjälps två barn med tunnan och att ta nycklarna. Tillsammans benämner vi de olika sakerna som ska slängas. Det är mycket mjölkkartonger, förpackningar osv.
 Tunnan blir sedan lättare att ta tillbaka till avdelningen. Fast det är bökigt när man inte är så stor, men viljan finns där hela tiden.
 Fredagssamling som det är på fredagar. Signalen hörs och alla barn rusar via portalen och sätter sig vid stockarna. Tillsammans inleder vi samlingen med sångerna " Hej allihopa och vår gårdssång". Den kan de fle³sta nu och klämmer i vid refrängen. Tror ni vi har fått något i brevlådan? Ja, hojtar barnen med stor förväntan. Och mycket riktigt ligger det ett brev i plastficka. Där är en gul fin smile gubbe som ler så.

Gårdstomten vill ge oss alla lite rörelseglädje med hjälp av härliga rörelsesånger. Han vill att vi ska hålla värmen och känna mycket gemenskap. 
 Barnen  dansar från låtarna  av Babblarna och busigt lärande. Flera barn blir aktiva i rörelser och får igenkänning då vi hört detta innan.
 Ett barn hjälper till med frukten. Med en kniv delas frukten i mindre bitar. Det är banan och äpple idag. Lika gott alltid.
 Samling med fruktstund. Barnen turas om att ta, så nu kan flera säga tack när man får något.
 Barnen  har en kort samling där vi övar de sex Babblarna och dess känselkort. Vi tar resp kort till resp figur och lägger det framför oss så att alla ser. Vi övar de emotionella med hjälp av bilderna. Och försöker förstå att alla har vi känslor som visas men kanske på olika sätt. Babba är ledsen, Bobbo är glad osv. Barnen  visar mycket ljudligt och högt, TAKK och kroppsspråket visas tydligt.
 Barnen vill sedan ta vara på stunden med att få komma in i lekenvärld. Det byggs rågbanor, bilar av Dupĺo och ett fint snurr torn.
 Barnen bygger och kameran är med och någon barn vill ta kort på det. Barn hittar plats för bygg- och konstruktion överallt.

 Barnen har ätit god kryddig pytt i panna med rödbetor och broccoli.
Trevlig helg!

PÅMINNA OM ATT SEMESTERLAPPEN MÅSTE INLÄMNAS PÅ MÅNDAG!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar