onsdag 11 mars 2020

Onsdag 11/3 Inskolning forts

 Jag sitter här i min bergodalbana, kan det vara Babblarnas bergodalbana? Ja, säger flickan och instämmer.
 Barnen som har varit inne har haft en samling på stjärnmattan. Som vanligt inleder den med fruktstund och samlingssången. Därefter klappar barnen händerna, för de verkar tycka om sången och att ta varandras händer.

 Samlingskorgen är av betydelse då alla vill ta för sig och ta fram de olika symboliserade sakerna. Idag tar vi spindeln. Vilka sånger om spindeln har vi? Den vanliga Imse Vimse spindeln, pytte  spindeln, bamse spindeln, rock spindeln och till sist Imse Vimse spindel skulle köra bil.
 "Bamse Bamse spindel" , hela kroppen är med. Barnen tar även fram krokodilen och vi sjunger den sången. Favoriten om de 5 små aporna hoppar i sängen. Där aporna sätts upp på en stjärna. Aporna minskas efterhand med i sången och det blir plötsligt inga apor kvar. "Men mamma kan krama sina fem små rara apor", som ramsan avslutar med.
Barnen har haft fri lek inne på avdelningen  i de olika lärmiljöerna tillsammans med vår nya kompis. En grupp barn har varit ute på gården. Barnen som har varit ute har cyklat, lekt i de olika lärmiljöerna, utforskat naturkunskap då någon upptäckte, tittade och följde en mask osv. 
Några har utfoskat och visat vad man kan göra med play- do leran. Här har Bibbi fått en ansiktsmask och täcke över benen. 
Barnen använder korkar, spatlar,  knivar, och några Babblare. Dessa kan man också trycka med. Bland annat blir det huvudtryck av Babba mm. 
 Barnen tvättar sedan sina händer och även Dadda.
 Barnen har ätit spenat soppa creme fraiche med smörgås och mjölk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar