torsdag 12 mars 2020

Torsdag 12/3 Valfria lekar utomhus på gården

 Utelek för alla barn idag under förmiddagen. Vädret bjuder på sin bästa sida. Det blåser som bara den och regnet kommer mellan varven. Men trots detta leker flera barn med det som erbjuds vid utevistelsen. Det är mycket sandlek som fångar flera barn. Det bakas ihop olika kakor från olika behållaren.
 Barnen tar upp sand, bankar några gånger, vi räknar till 3 och vänder kakorna. Här har vi en kaka av en anka. Då sjunger vi sången om ankan dvs " en anka, en anka med vinge.... "
 Cyklarna är också av intresse. Åka två och två. Vissa kör långa släp med kompisar och hjälper till med att putta på fart.
 Vår nya kompis upptäcker, undersöker och utforskar sandlådan tillsammans. Vi leker och lär vid denna lärmiljön. Tillsammans blir vi inspirerad till aktivitet och lär känna varandra både barn och pedagoger. Blir i ett sociokulturella samklang och lärandet ges och tas emot.

Något barn vill ha med några Babblare till uteleken. Diddi och Babbi får följas med ut en stund. De har dock svårt att följa med i leken, då det blåser så.
 Samling för alla barn som inleder med fruktstund. Samlingssången och barnen tar varandras händer. Sedan sjunger vi alla om olika djur från en bok med olika djur. Barnen sjunger och får öva på nya och gamla sånger. Det är om " noshörning kom till mig och gav mig en puss, fem små apor, tänk om jag hade en apa, skala banan för apor tycker om banan". Hästen sjunger vi också om som rider i galopp backe upp och backe ner, en elefant balanserade osv. Barnen  övar språk med takt och rytm i sångerna, ord och begrepp, antal, samarbete, turtagning då alla vill föra fram något från de olika visuella bilderna osv.
 Barnen väljer även en passande bok om att vara hungrig. Något som både Hille och alla barn är.
Barnen har ätit korv stroganoff med potatis och grönsaker.
VI VILL PÅMINNA OM SEMESTER LAPPEN INFÖR  SOMMAR VERKSAMHETEN!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar