måndag 16 mars 2020

Måndag 16/3 Utelek på gården

 Barnen har varit ute på första förskoledagen. Det är många som är hemma och några är sjuka. Nu i Corona tider vill vi att ni läser och har förståelse för information  kring viruset. Det har trycks ut en artikel hur vi pratar med barnen angående detta med viruset och handhygienen mm, den är uppsatt i hallen.
Även hembrev är bra om man tar del utav som förälder.
 Barnen har lekt och upptäckt vad man kan göra med vatten. Först börjar vi med att föra vattnet vidare i en lång vattenränna, så det inte blir djupa vattenansamlingar. Många barn vill hjälpa till.
Därefter öser barnen med små och stora spadar. Det samlas mycket vatten i hinken.
 Barnens favoriter kommer ut, Babblarna. Är det någon som fattas? Hur många är dem? Det är Bobbo utropar några barn, sedan räknar flera  barn in alla Babblarna. Det 1,2,3,4,5 och 6. Flera av Babblarna är med i barnens vattenlek mm.  Lustfylld  matematiska uppdrag lär barnen. Då vissa tas bort av Babblarna osv.
 Barnen har haft en gemensam fruktstund. Det är goda äpplen som serveras.
Innan vi går in blåser vi såpbubblor, det blir många bubblor, små och stora. Barnen  springer efter bubblorna och stampar sönder dem alla. Det är med stor glädje.
 Innan maten är det sagostund, högläsning av en ny bok.  Det är boken " Ledsen". Om att det kan hända saker plötsligt och man blir ledsen. Att munnen först är rak som ett streck men sedan blir öppen av ljud och gråtande ögon.
Varför blev flickan ledsen? Någon tog saker i docksängen. Tårarna kommer det blir dimmigt och luddigt. Vi berättar om hur det är att vara ledsen. Vad gör dig ledsen? När någon slåss. Det kan göra ont, då blir jag ledsen säger de äldsta barnen.
 Barnen sk tittläser i boken en stund innan maten, medan andra tar ut resp saker och undersöker i de sex Babblarhyllorna. Barnen vet exakt vilken sak som ligger i resp hylla, då någon säger att det är Diddis flaska dvs den rosa flaskan.
 Barnen har ätit panerad vegetariska schnitzlar och klyftpotatis, sås och grönsaker.
VI EFTERLYSER SEMESTERLAPPAR!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar