tisdag 10 mars 2020

Tisdag 10/3 Inskolning, teknik och naturkunskap

 Fjärilens första hembrev har kommit upp på tavlan. Läs gärna! Detta är lite information om projekt och annan som rör avdelningen.

 "Veckans bok"  av ett yngre barn. Många olika kategorier med fina bilder. Det är om olika djur,leksaker frukter osv. Tillsammans övar vi på ord och sjunger om djuren. Denna bok blir intressant för de övriga barnen,så barnen samtalar och läser boken under uppevilan.
Barnen har varit indelade i två grupper. Detta är för att vi har påbörjat en
inskolning av en flicka. En grupp barn har varit ute och lekt, cyklat, målat cyklat med brunt vatten osv. Fruktstund ute och inne så man får energi och upptäcka vidare vid de olika lärmiljöerna.
 Samling med barnen inne på avdelningen. Inleder med fruktstund och inledningssången. Sedan tar vi varandras händer. Det är barnen mycket noga med, och hjälper så att alla tar varandras händer.
 Fri lek inne på avdelningen så vi lär känna material, nya kompisar, miljöerna och pedagoger osv. Många torn byggs, i och utanför lådan. Barnen  vill hjälpas åt och det byggs upp upprepande gånger.
 Fri skapande med greppvänliga krita. Liknar en Dadda fast det är en bokstav. Som en flicka nämner mycket noggrant.
Barnen har ätit fiskgratäng med grönsaker.


Kalas för en stor flicka som har blivit 3 år i söndags. Hon firas av sina kompisar som sjunger och hurrar tre gånger. Hon får ett födelsedagskort. Kalaset är vid ett långbord och födelsedagsbarn får sitta på Bolibompa stolen. Flickan berättade att hon fick ett tåg, spindelmans lego, korv och tårta. Givetvis är våra Babblar kompisar med på kalaset och BABBLARANAS GRATTIS SÅNG SKANNAS också sjunger vi den sången också.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar