onsdag 18 mars 2020

Onsdag 18/3 Valfria grupperingar i lärmiljöer

 Barnen har varit inne i ateljén. Man kan rita träd om man vill. Med hjälp av blyerts och suddegummi. Någon ritar lite svagt någon trycker lite starkare med pennan. Också kan man sudda bort med suddegummi, om man behöver.

Barnen får se på träd via lärplattan. Det är stora och  höga träd. Det är många grenar på och hål i träden. Det är nog ekorrehål, säger barnen. Något barn ser solsken och ritar med gul krita vid trädet. Någon upptäcker  en gran bland  på lärplattan, det är också ett slags träd. 


 Barnen som inte vill rita träd ritar lite valfritt. Blyertspennor verkar fånga flera barn, sedan fylla i mera med kritor.
 Nya handtryckt har skapat då det har kommit nytt barn till gruppen.
 Sagostund då någon upptäckte de nya biblioteksböckerna. Här hör några barn på sagan om "Fisens  liv"
 Några barn gick ut för att leka lite. Då grävs det lite i sand med olika spadar. Och leker och rullar olika leksaker från kullarna.
 En liten grupp utmanas vidare i sk "ögonblicksforskningen" med avd ögonblicksfråga I VILKEN FÖRHÅLLNINGSSÄTT HAR JAG SOM PEDAGOG I BARNENS UTFOSKANDE I KUBEN?
Frågorna som las grund för detta ögonblicket var: Vad ska man börja med i bygger? Ser alla torn/klossar/ byggen eller hus likadana ut?
Barnen säger och tar tag i bygget. Det blir hus högt och stort hus. Barnen visar upp sina kunskaper, att det finns höga hus med lägenhet. Skillnaden på hus och lägenhet. Man kan flytta in i huset och djur också osv.

Byggandet fortsätter vidare själva med barnen med hjälp av Dupĺo.
 Innan maten tar vi lärplattan för att lyssna på nya qr-koder. Barnen vill lyssna på grattis sången, Bobbos frukter och Bobbos födelsedag.
Via lärplattan övar vi mycket språk- kommunikation, emotionella bitar  då Bobbo blir ledsen för det kommer ingen på hans kalas mm. Matematik då antal ballonger, Babblare mm. Babblarnas olika aktiviteter och olika begrepp övas osv.
Barnen har ätit brocçolisoppa med creme fraiche och nybakade gifflar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar