onsdag 4 mars 2020

Onsdag 4/3 Valfria grupper med Teknik/skapande och utforskande.

Idag har barnen fått vara inne på förmiddagen. Barnen har visat ett väldigt stort intresse utav att skapa tunnlar utav rören vi har inne i "byggrummet". Man kan få igenom alla möjliga saker: bilar, klossar, djur  och tågvagnar.
Barnen lär sig teknik genom att se vilket föremål som går snabb genom röret, vissa föremål fasnar och vissa åker långsammare  genom röret. Längd och strecka lär barnen sig också för rören är i olika längder. Det blir mycket kommunikation då både fysisk och verbalt, samarbete, turtagning som är nyttigt att öva på då det är flera barn som vill vara med på aktiviteten. Och förstås mycket glädje med glädjefyllda utrop.
Vi introducerar mer och mer pussel från aktivitetstavlorna. Barnen övar  fingermotorik, kreativitet bildseende osv.


Bibbis hus byggt med lustfyllda klossar. 

Nytt material som vi nyligen lagt fram till barnen är Babblarna fast i pussel form, med laminerade bitar. Bobbo behöver hjälp med att få ihop armar och  ben mm.
Babba är halv osv.


För nån vecka sen skrev vi här på bloggen om att vårt träd skulle få ett nytt utseende, då fick några av de äldre barnen hjälpa till att måla grenar. Idag skulle dessa klippas ut och sättas fast på vårat träd.
 Innan maten tar vi sagostund med hjälp av IKT. Vi qer- koder skannar vi fram några av Stina Wirsén sagor. Det vem är sur? Vem är borta osv.
Idag serverades det super smarrig tomatsoppa med creme fraiche och nybakat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar