fredag 20 mars 2020

Fredag 20/3 Fredagssamling

 Vad gör vi på fredagar? Fredagssamling, och denna veckan bjuder avdelningen Fjärilen på aktivitet. Samlingen inleds med sång dvs "Hej allihopa" och " gårdssången" . Sedan ser vi efter i brevlådan om vi har fått post. Mycket riktigt har vi fått det. Brevet ligger i plastficka idag, Gårdstomten kanske var rädd för att det skulle regna igen.
 I brevet står det att, det ska finnas en låda på gården. Kan ni se den? Jodå, barnen ser lådan och ett av de äldre barnen får hämta lådan.
 I brevet står det att i lådan ska det finnas en saga och sång om Babblarnas saker.

 Lådan ska även symbolisera en sång som vi alla kan, det är sången gubben i lådan. Fast denna gången " Babblarna i lådan" , detta för att vi inspirera andra med de yngre barnens tema. Det som vi gör inne ska kunna göras ute.

 Alla Babblarnas saker. Babbas boll, Bibbis klossar osv.

 Många begrepp övas och lärandet blir mycket lustfyllt med denna sagolådan. Barnen övar lägesbenämning, språk, bildseende, färger, matematik, teknik då alla saker är av olika material och bollen rullas och kastas upp osv.
 Innan maten leker barnen i bygg- och konstruktionhörnan. Det kopplas med magnetiska tåg så det blir med många eller korta längder mm. Tillsammans bygger vi upp en ny tågbana med många svängar och broar mm. Även sk " plupparna" används och sätts ihop till ett kreativt skapande. Kan det vara en siffra? Ser ut som siffran sex.


Barnen  har ätit spagetti och köttfärssås i massor, för det är ju så himla gott.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar