fredag 6 mars 2020

Fredag 6/3 Fredagssamling

 Idag fredag har  vi haft  besök utav Bobbo. Så han är med och äter frukost med barnen. Dock behöver han lite hjälp med att äta upp allt han ville ha. Det är inga problem, allt äts upp.
Fri lek en stund innan Fredagssamling. Då väljer flera barn att leka med sanden. På olika ställen hämtas sand. Det ska bakas och silas med sanden.

 Signalen låter efter en stund och barnen kommer fort springande till samlingstället. Via portalen och så sätter vi oss alla vid stockarna. Vi sjunger våra sånger " Hej allihopa och gårdssången.
Mycket riktigt har vi fått post i vår röda postlåda. Det är en stor påse med olika lustfyllda burkar. Vad kan det vara i dem?
 En äldre flicka från en annan  avdelning får öppna och känna vad det är i burkarna. Varje burk undersöks och barnen kommer lätt på att det är sånger i de olika burkarna.
Det är sångerna " nyss så träffade jag en krokodil, hjulen på bussen, spindeln som skulle ut och köra bil,  en noshörning kom till mig och gav mig en puss" osv.

Brevet från Gårdstomten: Kanske hörde han våra sånger.


Innan maten fick barnen bygga och upptäcka vidare med olika material vi kuben och bygg- och konstruktions hörnan. Bla sätter vi upp en stark lampa. Någon upptäcker effekter med hjälp av den, bla skuggor. 
Barnen har ätit ris med svampsås och grönsaker . Nja, det var  inte många som tyckte om det.
TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar