måndag 9 mars 2020

Måndag 9/3 Utelek


 Barnens förskolevecka inleds som vanligt med att leka utomhus. I regn och rusk finner barnen att leka och utforska med vatten och geggamoj. Att hoppa och plaska med en kompis i en stor pöl blir mycket glädjefylld.
Några väljer att göra fina sandkakor som ofta är en favorit aktivitet. Något som barnen är mycket aktiva och bra på. Det blir stora, små kakor. Även hela kaka och halva kakor när barnen tar lite eller mycket sand. 
 Liten samling innan maten. Den inleder med samlingssången där alla barn tar varandras händer. Sedan fångas barnen av den mjuka djurtärningen som inspireras till flera sånger om olika djur. Aporna i sångkorgen tar vi allihop och övar på. Ramsan sjunger vi och tar upp siffersymbolen för siffran 5. Barnen  övar turtagning, då de tar resp apa, matematik med antal och storlek osv. Därefter läggs alla aporna i lilla påsen, där alla apor sover.
 Barnen har ätit pasta med sojafärs och grönsaker. Pasta är alltid lika gott.
Semesterlappen är väldigt viktig inför sommaren. Så att verksamheten och antal matportioner stämmer under sommarmånaderna. Denna MÅSTE LÄMNAS IN NÄSTA  VECKA DVS 15MARS.
I morgon kommer det börja en ny flicka hos oss. Därför påbörjas det en inskolning imorgon. Hembrev ska också komma ut i veckan med mer information om projekterande arbetet och annan info som rör avdelningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar