torsdag 5 mars 2020

Torsdag 5/3 Valfria aktiviteter ute o inne






 Barnen har varit uppdelad i två grupper. En grupp är ute och leker på gården. Den andra gruppen är inne och ändrar om och utvecklar kuben  på olika sätt. Barnen är  med och utforskar och förändrar en del i kuben och de olika delarna i rummet. Kuben vänds så det blir svart uppe på taket. Vitt spännpapper på ena sidan så man kan projicera på båda sidorna i kuben.
 Projektorn sätts i gång och det blir olika bilder upp mot vägen. Barnen väljer några och vi pedagoger väljer. Först är det bilder på barnen från olika lärmiljöer från gården. Det blir vinterbilder och sedan tar vi avslutningsvis en bild från skogen. Vi sätter till fågelkvitter och bilden sätts mot båda sidorna om kuben

 Barnen leker och utforskar vid sk " lutande planet" med olika fordon och även via rören som en lång tunnel mm.
Barnen bygger och konstruerar olika byggen och hus mm. Bondgården får grönt gräs på taket mm.
 En liten samling innan maten. Inleder med samlingssången. Barnen ser solen ute och väderbilden med solen sätts upp. Sedan övar vi olika ramsor, både nya och gamla ramsor. Gubben gran for till stan..  , baka baka liten kaka, om spöket, en tjock en smal. ..., och om vatten ösa ösa i ösa ösa ut och dricka vatten....

Barnen har ätit spagetti och köttfärssås och grönsaker.
Barnen som inte sover  har fått höra och samtalat utifrån denna boken.  Vad är det för bok? En flicka säger, det är om alla barn runt jorden. Ja, det är det. Allt vad barn har rätt till.
 Barnen säger, det där är en mask,  ja det ser ut som det. Men det är navelsträngen också tittar vi på naveln under tröjan. Det har vi alla och när man är liten människa, en liten bebis i mammas mage har vi en lång navelsträng. Det är en sparkcykel, det åker min pappa berättar en pojke. Måste man ha hjälm. Ja det är bra om man har det, så man är rädd om sig. Man kan ju trilla osv.
 Barnen är aktiva i sitt berättande utifrån bilderna; där är solen. Javisst och olika planeter. Och en astrunat som åker raket till rymden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar