fredag 28 februari 2020

Fredag 28/2 Fredagssamling

 När vi går ut idag så tömmer vi soporna först. Det är den gula och gröna lådan som måste tömmas. Det viĺl säga kartong och plast som vi slänger. Barnen är glada över att hjälpa till, tar nyckel och soporna.
 Fredagssamlingen, alla barn samlas vid stockarna och får se en stor hög med krattor,  spadar och soptång. Detta ska vi inte slåss med utan göra lite nytta på gården.
 Barnen sitter med och väntar på om det har kommit någon post från GÅRDSTOMTE.
 Jodå, brevlådan töms och där ligger ett litet brev.
 Barnen blir informerade om att man kan städa gården med hjälp av alla sakerna som ligger framför dem. Men först sjunger vi våra sånger " Hej allihopa och gårdssången".
 Det är kallt idag, så något barn väljer att sitta på en dyna.
 Innan barnen tar tag i aktiviteten på gården så måste vi bli varma. Därför dansar vi till några rörelsesången där man ska öva på att sträcka armar upp, ner och till sidan. Hela kroppen får vara med, så vi blir varma.
 Sedan städar barnen på gården. All skräp läggs i påsar.

 Solen spricker fram efter ett tag, då är det bra med solglasögon. Värmande öronmuddar är också bra, för det är kallt idag.
 Kalas idag då en av kompisarna blev 2år förra helgen. Bolibompastolen får man sitta på då. Ett födelsedagskort och vacker sång blir det. HURRA! HURRA! på din dag. Barnen får även höra Babblarnas födelsedagssång.
Riktig kalas mat idag, hamburgare med ättiksgurka, tomat, fetaost, paprika och creme fräsch.
Nästa vecka har vi besök av en praoelev, hela veckan. Som heter Omana.
TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar