tisdag 11 februari 2020

Tisdag 11/2 teknik och naturkunskap

 Tack snälla för detta spel eller gemensam förläggning på en bildkarta. Barnen är mycket intresserade och lägger de färgade knapparna på rätt plats. Barnen tar flera av bildkartorn. Det är huset, båten och fjärilen under gårdagens em.
 Barnen har varit ute och utmanas med cykel. Cyklat med varandra mm. Barnen fick  parera med cykeln, då det har varit en man som har satt upp lampor på gården.
  Baka sandkakor med fuktig och bra sand ger jättebra kakor.
 Vid sandbordet ser vi två likadana lastbilar, det blir ett par. Fylla med geggamoja  mm kanske.
 Veckans pussel och spel. Det går i barnens intresse dvs temat Babblarna. Flera barn vill prova och bygga ihop pusslet. Det är bra när vi hjälper varandra.
 Barnen prövar även de olika korten där man kan öva på olika grimaser och andra uppdrag.
 Gapa ett jättegap. Korten är tydliga och bra och barnen blir mycket förtjusta. Barnen är aktiva med dessa kort en god stund.
 Några  är med på en spontan samling på den bruna mattan. Barnen börjar med sin inledningssången sedan tar de varandra i händerna. Idag får  man gärna önska sånger utan bild och rekvesita. Barnen önskar sångerna hjulen på bussen, krokodilen och björnen som sover, då vi hittar en björn precis bredvid oss.

 Barnen  som inte var med läste några sagor, tog gissa djuren och en språkpåse med flera gosedjur.
Barnen har ätit panerad fisk,sås,potatis och grönsaker.
Denna vecka  främjar vi mera värdegrunden dvs Doddo om hur vi är mot varandra. Säga och göra fina saker till varandra osv. På fredag är det alla hjärtans dag. Då får barnen  gärna vara klädda i sin kärlekesfärg. Man får gärna ta med något må  tycker om, dock inte för stort eller för litet. Det får inte vara farligt.
Påminner om att det är sportlov nästa vecka.  Meddela oss om barnen har förändrad vistelsetid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar