måndag 17 februari 2020

Måndag 17/2 Utelek

 Barnen har varit ute en stund. Det var lite sol med mycket blåst. Idag fångas barnen av skottkärra, stora och små cyklar. Barnen kör själva och kör några kompisar där bak på cykeln. Något barn märker att en av tramporna har gått sönder på en cykel. Men man kan hasa sig fram ändå.


 Ena språkgruppen läser och samtalar med hjälp av denna boken. Här möter barnen flickan som heter Tilly. Tillsammans med sin kompis Tage tar hon reda på hur andra har det. Tilly trodde att folk har det ungefär som hon. Till exempel möte dem Boris som inte verkar tycka om vatten då de är vid badhuset. Boris har glömt badkläder och handduk. Att ha det olika är ganska vanligt.
 Veckans bok hinner vi också läsa. Tillsammans  läser och samtalar barnen från denna roliga boken.
 De yngre barnen  har fått läsa och upptäckt sig fram med den nya språkpåsen om "Bobbos väska".  Ihop samlade rekvecita från avd tog vi sagan och lärandet blir lustfyllt med hjälp av visuella saker. Några valfri babblasånger avslutade samlingen
 Torfugryra med curry och ris och grönsaker har barnen fått smaka. Tofu verkar inte vara så gott.
 Språkandet och sagoläsning fortsätta efter maten under sk uppevilan. Då barnen får möta sista barnet från boken " jag och alla". Barnen får veta lite om Nikki. Han åker lastbil med sin pappa. Han har fått en leksakslastbil av sin pappa, den ser likadan ut som pappas stora lastbil. Mycket tankar och funderingar delar Nikki med sig under lastbilsturen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar