onsdag 19 februari 2020

Onsdag 19/2 Valfria aktiviteter inne på avd

 Spindelmannen har varit på besök igen. Fina stora muskler.
 Några barn och Spindelmannen har skapat med hjälp av lera. Det har kavlat, tryckt olika motiv, tryck med hjälp av spateln, sporren,  gaffeln och kniven. Och Spindelmannen har handskar på, det går hur bra som helst.
 Barnen har fått vara med och förändra byggdelen i temarummet.  Möbler har tagits ut och barnen har ett stort kreativt skapande med olika material. Tågbana byggts upp i långa slingriga banor. Torn av olika slag som vattentorn, pizzatorn mm.
 Höga torn av olika rör, koner, klossar, dupĺo osv.
Barnen räknar mycket noga de nya konerna som har kommit till. Det är många säger pojken. Ja, det är det. Men hur många är det? Så räknar pojken igen och flera barn är med och ser upptäckten. Det är 1,2,3,4 och 5 hela handen. Det var verkligen många, säger pojken igen. 


 Barnen kan även bygga vid bordet. Nya färgade klossar i olika storlekar tillverkas. Och barnen ser att det är Babblarfärger. Bibbi, Diddi, Babba färgerna är tillverkade.
 Grönt Dupĺo torn med två stolpar och en kloss  över och mycket högt. Vem bor där?
 Nya bilder på flera torn har barnen fått vara med och sätta upp.
 Torn av Bibbi och Diddi låda.
 Barnen har ätit broccolisoppa med nybakat bröd creme fraiche och mjölk. Flera barn har ätit mycket bra, då soppan verkar god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar