onsdag 26 februari 2020

Onsdag 26/2 Valfria grupper


 Redan tidigt på morgonen får ett av de yngre barnen rita och färglägga sin favorit Babblare, DIDDI!!! Man kan fylla i färger och klistra på ögon.
 Ett av de äldsta har medtagit sig suddegummi Vi provar med att rita med blyertspenna och prövar  att sudda med suddgummi. Det går bort hur lätt som helst. Fast det går bara med blyerts pennor, försöker vi lära oss.
 Det blir intressant med blyertspennor som de äldsta kan rita efter en streckad mall från några av figurerna. Det är Diddi och Bibbi som ritas och klipps ut. Klippa hjälps vi åt med.


 Barnen leker och använder olika material.Det övas mycket fingermotorik, matematik,  som geometri, bygga och sätta ihop lego och klossar.

 Liten samling spindeltjejen räknar in alla 12 barn. Vi räknar efter vilka barn vi saknar. Några sånger tar vi  också, det blir Huvud Axlar Knä och Tår och Blinka Lilla Stjärna.
r

 Några av de äldre får förslag om att man kan måla med mörka färger. Kanske ett träd då det är mörkt och trist ute. Barnen blir intresserad och är med på att måla ett träd. Barnen kommer då på att det finns ekorrar  i träd. Så barnen målar ekorrar och olika bon till dem.
 Ögonblick forskning:  Vad ser vi för lärande vid vasken?  Detta utmanas vidare då vi har alla samlade. Idag får barnen ha två babblar kompisar, det är Doddo Babba. Och med en fast tvål(inte flytande som vi brukar ha).
 Barnen säger; Babba är smutsig, måste bada. Babba badar. Doddo ska tvätta och bada.
 Barnen upptäcker den fasta lilla tvålen, lödder lödder! Den doftar också.
 Barnen har ätit pastagratäng med sojafärs. Vegetarisk biff och klyftpotatis för dem som inte äter kött.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar