fredag 21 februari 2020

Fredag 21/2 Fredags samling

 Barnen har varit ute på gården under fm. Barnen  har lekt i skogen, sandlådan och spelat fotboll. Plötsligt hörs signalen dvs koklockan  för fredagssamlingen.
 Barnen får gå igenom portalen och fredags samlingen inleds med vår sång " Hej allihopa och gårdssången.

I den röda brevlådan ligger ett stort kùvär, ett brev av GÅRDSTOMTEN.
 I brevet  står det att gårdstomten har varit och lämnat en väska. I väska  finns en saga om några figurer som börjar på BBB. Vilka kan det vara? BABBLARNA, säger ett barn.

 Mycket riktigt är det en saga och barnen bjuds på sagostund, med fina kreativa bilder, och saker från sagan, så alla barn får behållning av sagan. Varje Babblare lyfts fram och deras sak. Detta läggs fram så att alla kan se och känna på det.
 Det är Babbas halsband, Bibbis bil, Daddas blomma, Doddos penna, Bobbos äpple och Diddis napp.
 Innan barnen går in är det fri lek som att dansa vid högtalaren eller leka med smådjuren mm.

 Många lediga idag då det är sportlov, en ersättare för veckans hjälpreda. Fredagsmys mat idag, dvs tacos med sojafärs, riven ost, creme fraiche och grönsaker.
 Vid uppevilan läser och samtalar det från böckerna om Babblarna. Först pekboken  om Babblarna då de ska på utflykt, då det hela tiden fattas en babblarkompis. Här lär sig barnen att se vem som fattas, deras aktiviteter i boken dvs vid stranden. Vad gör man på stranden? Någon blir skadad och får bandage på sitt ben. Det är Bobbo, han blir ledsen och har ont, han har varit hos doktorn säger barnen. Barnen får även höra sagan " natti natti Babblarna".
Uppevilan avslutar med att vi sorterar upp antal skapande Babblare, som barnen har gjort klart nu. Diddi, var den figuren som många barn gjorde. Ett diagram på detta kommer  inom kort.

Vi på fjärilen önskar Alla en skön Helg!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar