torsdag 20 februari 2020

Torsdag 20/2 Valfria aktiviteter ute och inne


 Några barn har lekt ute vid de olika lärmiljöeran. Vattenlek vid pölarna, stänka och hoppa i vatten. Det är alltid lika lustfyllt och leka med vatten ute som inne.
 Vid sandlådan bakas det lätt ihop kakor som blir riktigt fasta och fina. Lite lek med bilen då den köra till olika platser.


 Barnen har som inte har gjort Babblare har fått möjlighet att få sitta med det i en liten grupp. Två Doddo har vi här, barnen hittar lätt ögonen till resp Babblare.

 Babblare av hushålls och toalett rulle. Här tillverkas Bibbi och Diddi.

 Därefter skapas  det med lera. Valfria små och stora skapelser.  Leran går på sista versen så vi använder både sorterna. Det är mörk och ljus lera i färgen grön.
 Barnen skapar bollar, stjärnor, och flera Babblare.
 Tillsammans sätter vi i hop alla bitar av lera, till ett stor collage. Det blev tydligen ett hjärta,  ett litet och ett stort.

Barnens samling inleda med matematik med hjälp av knapparna. Hur många barn är hemma? Med hjälp av färgglada knappar lägger vi fram det på mattan. Därefter får barnen räkna närvarande barn, så det blir två rader med åtta i varje rad. Här ser vi visuellt för lärandet i matematik. Antal, summan dvs hur många vi är tillsammans.

 Barnen har haft Babblarna i samling. Barnen får höra från sagan från den nya sångpåsen. Bobbos väska. Där i väska  finns mycket saker och alla Babblarna blir bekräftade och deras saker. Bibbis bil, Bobbos äpple, Babbas halsband, Doddos penna osv.
 Diddis napp verkar intressant. Barnen  tar reps sak för reps Babblare.
Barnen har ätit köttbullar, potatismos, sås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar