fredag 14 februari 2020

Fredag 14/2 Fredagssamling, Alla Hjärtans Dag

 Mycket fina saker har gjorts av barnen under veckan. Detta finna kärleksbrev har skapats  och skänkts till en kompis på avdelningen.
 Barnen har fått möjlighet att skapa egna valfria alla hjärtanskort. Barnen  sätter på paljetter, stjärnor, hjärtan och ritar hjärtan med tusch.
 Barnen övar fingermotorik, teknik, skapande, kommunikation, turtagning, osv.
 Barnen har valfria kärlekesfärger på sina kläder. Här ser vi och bekräftar barnens populärkulturen med olika figurer och motiv på kläder. Fina hjärtan i olika färger och Pippi Långstrump.

 Barnens Fredagssamling i det vackra sköna vädret. Bjällran hörs plötsligt och barnen vet att det är tid för Fredagssamling. Alla barn och vuxna går genom portalen.
 Samlingen inleds med sångerna " Hej allihopa"  och sången om " vår gård".   Avdelningen Hajen står för programmet. Barnen  får lära sig mera om själva dagen, alla hjärtans Dag. Barnen  får hjärtlig gåva. Och ett hjärtlig hälsning från Gårdstomten.
 Barnen leker sedan lite valfria lekar. Bland annat kan man rita på griffeltavla. Öva på att göra hjärtan på tavlan eller på marken med asfaltkritor. Lite såpbullor kan man också utforska mm.
När vi går in är det en kompis som får lite hjälp av en kompis. Så bra, att vi hjälper varandra. 

 Liten mysig kärlekstund tillsammans. En hjärtetsund, tillsammans med lite överraskning kex och salta pinnar.  Några leker med sina medtagna leksaker som man tycker så mycket om.
Hjärtlig lunch som bjöd på lasagnet och grönsaker.
Fortsätt trevlig Alla Hjärtans dag och
Trevlig Helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar