torsdag 24 oktober 2019

Torsdag 24/10 Valfria grupper

 Viktig information som bör komma in i god tid. Så att vi får veta barnens vistelsetider under mellandagarna till jul.



Efter frukosten får en grupp barn gå ut. De leker med löv, samlar löv och kastar löv. Barnen kommer ihåg från gårdagen, vad man kunde göra med löv. Dadda har ett stort öga och ett mindre öga.
 Barnen som är inne på avd för berätta hur ansikten ser ut. Vi övar på att hur man ser ut. Vi har alla ögon, näsa och mun. Babblarna är betydelsefulla och vi ser och berättar om hur de ser ut. Att vi alla ser olika ut, med små eller stora ögon och munnar. Tanken är att vi ska skära ut ett ansikte av pumpan.
 Barnen hittar på Babblarna och undersöker hur de ser ut. Bibbi här har en sne mun.
 Bobbo får komma fram och presentera sig. Han är glad och pigg och tycker bla om att röra på sig. Barnen blir mycket intresserad över honom och tycker att vi ska skära ut hand ansikte. Det ska bli en " Bobbo Pumpa" Och hon har också två ögon som vi har, som visas upp här.
Tillsammans gröper vi ut pumpan och barnen får rensa ut pumpafrön. Det orden som barnen säger om pumpan är: kladdigt, äckligt, luktar, orange, mycket, många frön 
Bobbo har tappat sina tänder, barnen  såg ju att han ska ha två tänder där framme.
 Samma grupp får komma in till ateljen. Först fruktstund och sedan säger någon att de vill klippa. Så pappersremsor tas fram så kan man få klippa och riva papper. Här ser vi bla att färgen röd är favorit. Även lila, svårt och rosa. Barnen övar fingermotorik igen, färger,  TAKK för resp färg.
 Någon visar röd med TAKK. Sedan tycker barnen att de ska klistra. Så ett stort papper läggs fram, dvs gruppcolage.

 Olika klister vill barnen ha. Både med hjärtan och i gult. Barnen tycker sedan att det ska vara paletter och silkespapper. Här tar vi verklige  tillvara ögonblicket. Då barnens delaktighet och inflytande ger ett fortsatt lärande i skapande. Men flera kunskapsområden involveras i denna aktivitet.
 Barnens stora bygge vid byggbordet.
Barnen har ätit kycklingklubba med potatis och sås och grönsaker. Vegetariska biffar till dem som inte äter kyckling.
Påminnelse om att man gärna får vara utklädd imorgon vid fredagssamlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar