fredag 11 oktober 2019

Fredag 11/10 Tema gården

 Vilken höstväder med massa regn. Det blev många vattenpölar. Så barnen har samlat vatten,  hällt i spanner med spaden och öst ut igen. Många av barnen upptäcker att det blir vått överallt. Som vantarna och mössorna mm.
  Några av barnen står vid ena hörnan av gården och upptäcker att en lastbil  har kommit. Det låter mycket, luktar konstigt och många gubbar är ute i arbete vid gatan.
 Vad gör dem? De lägger asfalt, säger ett äldre barn. Lamporna blinkar, det rycker  och luktar så. Men det är så intressant tycker barnen. Flera av barnen står länge och ser hur det arbetar.

 Några barn leker med vår nya kompis på avd. Barnen leker kreativt, samarbetet, teknik då olika mängd vatten är i hinken. Först lite, sedan mycket, men om man håller ut så blir det lite kvar osv.
 Barnen hör plötsligt ljudet inför vår fredagssamling. Så alla barn går mot vår plats via portalen. Så börjar samlingssången " Hej allihopa här är vi...."
Röda brevlådan är framme och vi har fått post,  av vem? Jo GÅRDSTOMTEN.
Han hur vi har det och hur det går med gårdssången, om vi har övat på dem. Han skriver också om att han vill ge en present till alla barnen, för att de städade och letade efter skräp förra veckan. Gårdstomten blev så glad då och alldeles varm i sitt hjärta. Gårdstomten har därför lämnat en present utanför gården. Och mycket riktigt ser barnen detta.


 Barnen blev jätteglada över presenten..Tre griffeltavlor med olika färgglada  blommor.
 Barnen skapar fritt  med gatokritor. Dock märker dem att lite försvinner då det regnar så.

Barnen har ätit fänkålsgryta  med coscos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar