onsdag 30 oktober 2019

Onsdag 30/10 Valfria grupper höst skapande mm

Barnen  har fått skapa ett gemensamt höstalster. Några målar med färgen brun på papper uppsatt på väggen. Det behövs. mycket färg och vatten. 


 Barnen målar och målar med mycket brun färg. Låga tag med pensel eller med svamp om man väljer det. Det är en stor stam till vårt fina stora höstträd.
 Man kan även  sätta på naturmaterial på ett stort papper som vi har på bordet. Som ska bli kronan på trädet. Det är mycket blad, bär och färgade pumpafrön som klistrad fast. Många vackra färgen precis som det är under hösten.
 Fri lek med mycket bygg, köra med bilar mm. Någon sitter med ett spel och hittar par. Titta så många par. Bokstaven och olika saker på resp bokstav visas upp visuellt. Det är 10st och två händer visas upp.
Barnen har haft samling. Väderlekskort sätts upp på tavlan. Alla överens om att det är sol, också övar vi TAKK för sol. Pekfinger runt huvudet.
 Barnen sjunger sin samlingssång och är noga med att ta varandras händer.
Vi tar våra apor med en annan ramsa, om fem små apor klättrar i trädet. Där det sedan kommer en krokodil i träsket och tar en apa. De blir en lustfylld och enkel
ramsa där apornas antal minskas.
Barnen ser att aporna läggs upp som en stjärna. Fem blir ännu tydligaste.

 Vi lägger upp och ser olikheter och övar olika begrepp. Den stora apan blir pappaapa. De två minsta ser likadana ut och barnen får lära sig att man kan ju vara tvilling. Det kan ju vi också vara.
 Barnen ser att mellanstora aporna kliar sig uppe på huvudet och de är också lika.
 Veckans hjälpreda får lite extra hjälp med matvagnen.
Barnen har ätit potatissoppa med nybakat bröd. Verkar inte go hem hos alla. 
Efter mellanmålet gick alla barnen ut för att leka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar