onsdag 16 oktober 2019

Onsdag 16/10 skapande i mindre grupper


Barnen har fått använda och arbeta med naturmaterial. Dels har vi smulat det torkade och mycket fingermotorik övas. Inte så lätt. Men vi fick till lite lövsmul.

Barnen övar   samarbete då vi lägger över målarduken. Se så bra, duken kom på bordet.

Blåa duken är på. Så nu kan vi börja med att skapa, klistra löv.
Barnen som har varit ute har lekt, letat efter löv i olika storlekar och färger. Lite extra energi fick barnen av den goda frukten. De nya päronen är jättegoda.
Barnen har haft mycket att titta på vid gården då det har varit mycket trädgårdsarbete. Grävmaskinen har grävt så och buskar  röjts undan.
Äldre barnen gjorde först höstträd med  stora och varierade färgade  löv. Dessa kan man se ute i glasskåpet som är vårt dokumentationsskåp. Här vid denna aktiviteten får vi in det tematiska  arbetet som är " gården". Det finns olika träd, olika storlekar och varianter på löv mm.
Några gjorde även en höstgubbe av löven. Huvud, kropp, två armar och två ben. Kroppsuppfattning, matematik då ben och armar räknas. Språk övas, fingermotorik, bildseende, kreativitet osv.
Barnen har haft samling på stjärnmattan med inledningssången, se idag blev det en hel cirkel då alla tar varandras händer.
Barnen övar att lägga aporna i tärningssymbolen siffran fem, och mitten. då vi har en där i mitten.
Det minskar apor som vanligt i sängen under ramsan. Barnen är aktiva och positiva till ramsan.

Barnen får hjälpas åt med att ta in aporna igen i påsen.  Då med hjälp av olika beskrivningar.

Barnen har ätit tomatsoppa med gott nybakat bröd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar