fredag 25 oktober 2019

Fredag 25/10 fredagssamling Tema Gården

Fredagssamling och barnen får ett nytt brev från GÅRDSTOMTEN. Först vill GÅRDSTOMTEN höra på några  höstsånger. För han är med oss överallt på gården, fast han syns inte. Han kanske är i buskarna, i träden eller i skogen. Gårdstomten bjuder på uppdag i skoge. Första uppdraget från GÅRDSTOMTEN. Barnen övar på att mata spindeln med lotsas flugor.
GÅRDSTOMTEN bjuder på tre kusliga uppdrag i skogen. Barnen får öva på att kasta bollar i spöklåda.
Söta höstutklädda syskon hand i hand. De väntar på det tredje kusliga uppdraget.
Det är nämligen kusliga äckliga saker som man kan känna med en hand. Här prövar en pedagog. Mycket glädje och skratt som smittar av sig.
Söt pumpabarn sitter och lästittar i en bok medan hon väntar in dem andra.

Innan maten läser vi en av Babblar böckerna och övar språkandet med att ljuda och nämna deras namn. Färger övas, antal, ord och begrepp på ett enkelt och lustfylld sätt. 
Inne på avd innan samlingen gör vi en gemensam reflektion över aktiviteterna som Gårdstomten bjöd på. Barnen tyckte det var roligt ute med olika uppdrag.
Därefter inleder vår egen samling med sången " Här är jag och här är du". 
Barnen sjunger sedan några sånger med hjälp av bildstöd.  Dessa bilder ska symbolisera våra sånger ute som inne. Här visas ordet Katt med TAKK.

Barnen sjunger flera sånger och övar TAKK. För att förtydliga och betona  språkandet så det blir enklare för oss alla.
Konstiga spindlar i riset idag. Kan man äta dessa? Ja det kan man ju. Pasta spindlar är det. Vegetariskgryta till alla med grönsaker.

TREVLIG HELG!
Önskar er alla som är lite extra lediga en skön ledighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar