måndag 7 oktober 2019

Måndag 7/10 Utedag

Barnen gick ut efter frukosten. Mycket lek från syskonpar. De cyklar och då får man hålla i sig bak på cykeln.
 Syskonpar promenad runt gården. Tätt går de tillsammans hand i hand.
 Barnen fick lite fruktstund vid borden idag. Barnen  kan välja mellan banan, äpple och päron. Sedan har de bråttom till leken igen.
 Ny fin jacka visas upp här. Åter igen vill vi påminna om att barnen  måste ha varma kläder. Varma tjocka jackor, byxor eller overall, fleecekoft, varma mössor och  vantar. Även fleecekläder, strumpor, mössa vid sov vilan. Det är ju kallt nu.
 Barnen har haft samlingen på stjärnmattan. Barnen börjar kunna samlingssången som då avslutas med att hålla varandra i händerna.
Vi talar om väderlek och så säger vår äldsta pojke att det är sol idag. Så han sätter upp den fina solen på flanotavlan. Javisst! Det är sol med blå himmel och vackra färger. Vilken årstid kan det vara? Hhhh Höst. Ja just det och månaden oktober.
Barnen berättar att de har lekt mycket hemma under helgen. Någon har varit och lämnat in sin napp i nappträdet.
Barnen övar sången om fem elefanterna. Och se nu har vi fem stycken elefanter.  De två sista har jag fått av min mamma. Dessa elefanterna är från Thailand, så fina med blommor påpekar barnen. Man kan ju rida på en elefant, som jag har gjort berättar jag. Barnen blir mycket förtjusta i dessa elefanter och måste bara hålla så i dem. Tillsammans övar vi på stor, liten, mellan stor och störst mm. Barnen är aktiva och vill ta och hjälpa till med olika matematiska uppdrag då vi ska lämna tillbaka elefanterna.
Barnen är även noga med spindeltrådar. Vi har en kort och en lång.
Barnen har ätit lasagnet med spenat och grönsaker. Barnen har blivit så mycket  bättre med att äta grönsaker. Barnen tycker mycket om tomater, oliver, gurka, mm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar