tisdag 15 oktober 2019

Tisdag 15/10 naturkunskap


 En grävskopa arbetar med att gräva så utanför förskolan. Barnen följer noga arbetet. Mycket intressanta.
Några barn provar och övar med  att bygga- och konstruera av stora hårda klossar. 
Samling på stjärnmattan med inledningssången där vi tar varandras händer. Barnen berättar om sina upplevelser från utevistelsen. Det var en grävmaskin som grävde utanför gården. Det var en flicka som körde grävmaskinen. Barnen tyckte det var intressant att se hur hon körde och grävde med maskinen.
Vad har vi för väder idag? Det är sol och en flicka sätter upp en glad sol. Jätteskönt väder ute idag  Sol med blå himmel.
Barnen övar flera matematiska begrepp med hjälp av favorit ramsan. Tillsammans sätter vi upp fem apor i en tänkt säng med hjälp av en kapelstav. Barnen räknar, siffersymbolen visas upp med hjälp av fingrarna. Barnen är aktiva med de olika rörelserna och för fram sina kunskaper då det minskar antal apor i sängen.


När vi har sjungit om aporna. Övar vi på första resp sista apan i sängen.Detta görs mycket tydligt så barnen ser. Den stora tjocka apan är först, och den är brun i färgen. Sedan räknar vi de övriga och de är svarta. Färgerna övas med TAKK. Och då ser vi alla att de är fem apor igen i sängen, barnen räknar efterhand. Så vi lägger ner först den stora bruna apan och plus fyra svarta, det blir ju fem igen. Fem små apor i påsen precis som fem små apor i sängen. 


Barnen har ätit fiskgryta och potatis och grönsaker, Barnen har bara ätit lite idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar