torsdag 17 oktober 2019

Torsdag 17/10 Utevistelse och forts skapande med naturmaterial


Utevistelse för de yngsta barnen då de äldre får skapa vidare med naturmaterial. Plaska, plaska, hoppa och röra dig vid vatten. Det stäncks och låter härligt i vatten.
 Härlig vattenlek på utevistelse idag. Följa och iaktta de olika bären från träden. Det är väldigt många och vissa är mer intressanta. Det är handen som blir det bästa att ta upp och sortera ut de intressantaste bären. Spaden som gavs son förslag på att man kan använda verkar inte så bra  Här ser vi ett mycket  bra tålamod, koncentration, fingermotorik som utmana på ett mycket enkelt och  " ögonblick". Aktiviteten varar länge och väl.


 Här ser vi att " ögonblick" vid vattnet ger ett fortsatt inspiration då vår nya kompis blir intresserad av vad som händer.  Barnen delger varandra med hjälp av varandra och kroppsspråket.
 Köksvrå ute vid ute kuben. Härliga upptäckter då det bla görs pannkakor.
 Barnen har fått skapa  " höstgubbar".Att få sätta ihop en tänkt huvud, kropp, armar och ben. Inte så lätt.
 Samling på stjärnmattan där inledningssången inleder det och barnen tar varandra i händerna. Sedan övar vi siffran 5. Idag lägger vi upp alla fem elefanterna på en kort brun spindeltråde. Här övar barnen färgen brun med hjälp av TAKK. Barnen lär sig 5-1 att det blir en minskning på spindeltråden.
 Barne  får ta en elefant efterhand och plötsligt är det en tom spindeltråd.
 Sedan lägger vi fram dem igen och övar på resp elefant då alla ser olika ut. Vilken står först? Vilken står sist? Stor, liten  och mittemellan övas.
 Barnen som vill ha vegetariskt och vegansk. Lasagne med mos.
 Barnen som äter kött har fått köttdollmar, potatismos, sås och grönsaker.
Vitlök varning!!

Hemlig medtagen väska visas upp under uppevilan. Där finns en katt, snutte, och ficklampan. Barnen lär av varandra och utforskar sakerna i sin takt och på sitt sätt. Här får barnen delaktighet och inflytande  i sitt eget lärande. Från en kompis som delger detta till sina kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar