onsdag 2 oktober 2019

Onsdag 2/10 Inskolning forts

 Inskolningen fortsätta och därför är några barn inne på avd. De övriga är ute och leker och cyklar. Barnen som har varit inne får leka med den nya leran. Den är mjuk och härlig att arbeta med.
 Barnen  lär sig kavla och skapar olika tryck med hjälp av olika sorters korkar, naturmaterial som kottar osv. Vissa undersöker korkarna mycket noga.
 Barnen får skapa med krita på stort papper. Barnen får öva på att rita, färger också är ju Babblarna med. Så mycket munmototik då de olika figurerna nämns. Dvs mycket språkträning, turtagning, kreativitet mm övas.

 Barnen som är inne och leker får också titt-  läsa de nya böckerna. Här titt- läser ett barn Laban.  Vid bokläsningen nämns mycket av det som barnen upptäcker som labbba ( som barnen säger mm).
 När barnen som har varit ute så har vi samling för alla. Vi inleder med fruktstund  och sedan inledningssången där vi tar varandras händerna. Därefter tar vi lilla påsen med fem små apor som hoppar i sängen. En smal säng blir det idag då vi tar en kapelstav  till säng 
 Barnen är aktiva med rörelserna och antal siffror visas upp med fingrarna. En äldre pojke som här visar upp  två fingrar. Barnen får sedan hjälpa till att ta de olika aporna då de ser eller gör olika saker. 
 Barnen vill sjunga om mamma Mu och pappa mu sången. Sedan tar vi även elefantsången som balanserar på spindeltråden.
Barnen har ätit god tomatsoppa  med nybakta bullar och creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar