tisdag 1 oktober 2019

Tisdag 2/10 Inskomning


Avdelningen har nu fått två representanter till Föräldrasamrådet. De har första mötet på Flodillerns personalrum nästa onsdag den 9/10 kl 8-9, välkommen! Då tas det upp olika saker om förskolan som bla gården och önskemål om den eller andra saker som rör förskolan. 
Avd fjärilen Välkomnar en ny kompis. Därför har vi inskolning denna veckan. 
Några har därför varit inne på avd tillsammans så vi bekantar oss med varandra, miljön, och leksaker  i en mindre grupp. 
 Barnen som har varit inne har haft en liten samling. På fina stjärnmattan tar vi först lite fruktstund. Sedan tar vi samlingskorjen och inledningssången.
 Barnen sjunger om Pappa och Mamma Mu, fem elefanter balansera, bä bä vita lamm,
 Därefter leker barnen fint med varandra. Det byggs med sk piggmaterialet, dupĺo, kör med bilarna på mattan och parkeringshuset osv. Det blir bra möten mellan oss alla dvs barn, förälder, och pedagoger.
Några alster vid skapande med lera. Då görs bla Dadda,  spindeln, snigeln och andra valfria skapelser. Vi sjunger efter hand om de olika djuren. 

Några har varit varit ute på gården och lekt. Barnen har cyklat som de är så bra på. Även skapat och bakat olika sandkakor mm. 
 Något barn läser en bok innan maten. Vad läser du om? Jag läser boken om bilarna.

 Barnen har ätit pytt i panna, rödbetor, tomat  och gurka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar