fredag 4 oktober 2019

Fredag 4/10 Hus tema utomhus

 Favorit frukost idag med kokta ägg och varm choklad. Barnen som vill får gärna skala sitt ägg. Lite fingermotorik  övar barnen på då bara det hårda skalet ska av på ägget.
 Därefter får man dela dem med en äggdelare.
 Fri lek en stund ute på gården med de övriga barnen. Mycket sandlek, cykla och köra runt med en skotskäran osv.
 Sedan är det dags för HUS TEMA där Ute avd bjuder på aktiviteter. Inleder med sång och rörelser med sången  "Hej allihopa" och gårdssången. Ett nytt brev har kommit från GÅRDSTOMTEN.
 Barnen får veta från brevet att dagens uppdrag är leta efter skräp. Man får ta ett kort som finns i olika färger. Så här hittas ett skräp i färgen blått.
 Barnen hittar även naturmaterial, se så fint precis i färgen gult.

 Här kan barnen  slänga resp skräp  i resp kärl. Precis som Lpfö 18 där det lyfter fram  om hållbarhet och att vi ska värna om miljön, natur och våra djur.

 Vegetarisk risotto med tzatziki  och grönsaker

 Barnen valde mellan dessa böckerna vid läs stunden efter maten. Barnen vet att det är om apan. Det är om apan som letar efter frukt eller jordgubbar. Apmamman är det får vi veta mot slutet av boken. Vi räknar hennes ungar som är fyra stycken osv.

Boken till vänster handlar om vår kropp  Barnen får lära sig om  kroppen, att vi har ben och muskler osv  Vi räknar fingrar,tår, händer, ben mm. Härliga samtal och barnen får lära sig mycket och deras förkunskaper blomstrar. 

TREVLIG HELG


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar