onsdag 9 oktober 2019

Onsdag 9/10

 Barnen har lekt ute på gården idag. Då ser man att några barn tömmer förvaring lådan med leksakerna. Dock vet vi inte direkt barnens tanke med detta.
 Barnen får lära sig att korgen blir full med leksaker och att stora lådan blir tum. Efter en stund mörker vi att den stora förvaring lådan blir ett kryp in. Kanske en koja eller säng i leken.(dock ingen bild).
 Ett barn vill göra en kaka med bil motivet. Det ska bli en stor hel kaka. För ibland är sanden torr och kakan blir lös. Dvs upptäckt teknik på ett lättsamt och lustfyllt sätt.
 Barnen ser att korgen är full, mycket, många ord och begrepp med att ösa och ta bort leksaker.
 Idag vill vi lyfta detta fina colaget, som vi har på personaldörren till toan. Barnen leker mycket kreativa lekar, ute som inne. Barnen lär sig bla att tänka, koncentrera sig, kreativitet, grov/ fingermotorik, tidsuppfattning, självförtroende osv. Ta gärna och se över detta colaget och fråga om det är oklart.
 Barnen leker och slänger sig mycket av material kring Babblar. Här är figurerna som sätts fram. Det är en rad berättar några av de äldre barnen.  Först är de tre...

Sedan fyra. Babblarnas namn nämns och färger mm. Sedan blir det ett långt led tycker barnen. 
 1,2,3,4,5,6. Barnen räknar för de vet att de ska vara sex stycken. Barnen övar på vem som är först, sist, i mitt med Babblarn.
Barnen har ätit ätit Marockanskkött soppa med bulle och creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar