måndag 28 oktober 2019

Måndag 28/10 Utevistelse och samling ute

 Kusligt fruktfat från fredagens mellanmål. Men det var gott, läskande med clementinklyfter.
 Dadda var med på frukosten idag, han blev lite kladdig. Så några får hjälpa honom, och tvättar honom mycket noga.
 Utelek på gården under fm. Det är skönt väder och många blir glada och har massa energi, av det vackra vädret. Samling vid gaveln av huset, barnen får sitta på underlag. Samling med fruktstund. Sedan inleder vi alla tillsammans med att sjunga vår sång. Tillsammans undrar vi först hur helgen har varit? Någon berättar om att de har lekt. Någon har ätit pannkakor, sylt och glass osv.
 Barnen har nu påbörjat med bildstöd inne och även då ute. Här har vi likadana bilder som då ska symbolisera resp sång. Vi övar takk, sjunger om snigeln, en liten båt, Imse Vimse spindel, blinka lilla stjärna. Sista bilden förs fram med hjälp av verbal liknelse. Det är om ett djur som har fyra ben och har vit ull. Vilket djur ska vi sjunga om då? Bä bä vita lamm, säger vårt äldsta barn.
 Barnen leker fritt sedan både i köksvrå, sandlek, cyklar och samlar löv mm.
 Klädschema är i gång igen. Bilder är uppsatta så barnen kan få se visuellt och  TAKK vilken ordning man ska sätta på sig. Bra ut vi alla påminner visar och berättar om vilka plagg vi har. Så lärandet blir lättare med ord, begrepp och visuellt med dessa bilder. Att man får lära sig det som kommer först vid påklädningen. Så man inte ta vantarna innan skorna, det blir ju svårare osv.
 Barnen leker en stund med Babblarna. Räknar och sätter dem på sina platser. Tittat sedan på sifferbladen bredvid och lär sig siffran sex med hjälp av TAKK mm.
Barnen har ätit sojafärs med makaroner, tacos och grönsaker. Några har mycket glädje med oliverna igen då de sätts på fingret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar